Heracles maakt geen fout na monsterzege PEC, NAC knokt zich terug

06-03-2023 21:55 Laatste update: 22:03

Heracles Almelo heeft maandagavond geen fout gemaakt op bezoek bij ADO Den Haag. NAC Breda kwam op achterstand bij Jong PSV, maar knokte zich in de tweede helft terug.

ADO Den Haag - Heracles Almelo 0-3

Heracles zag concurrent PEC onlangs met 13-0 van FC Den Bosch winnen en daarmee plots een beter doelsaldo pakken. Voor de Almeloërs was het daarom belangrijk dat ADO werd verslagen. De ploeg van Dick Advocaat keek in eigen huis al na elf minuten tegen een achterstand aan nadat Nikolai Laursen de score opende voor Heracles.

Justin Hoogma zorgde na ruim een half uur spelen voor de verdubbeling van de score. De bezoekers kwamen in de tweede helft niet meer in de problemen en liepen in de slotfase uit naar 0-3: Rigino Cicilia zette zijn naam achter de derde treffer. Door de ruime overwinning komt Heracles weer op drie punten van koploper PEC en is het doelsaldo nagenoeg gelijk. PEC staat op +45, Heracles op +44. ADO kon de tiende plek overnemen met een zege, maar blijft nu op plek dertien staan.

Jong PSV - NAC Breda 1-2

Jong PSV leek in de eerste helft voor een kleine stunt te gaan zorgen tegen nummer negen NAC. Fedde Leysen tekende voor de openingstreffer. NAC liet het er echter niet bij zitten en kwam in het tweede bedrijf langszij. De ervaren Cuco Martina tekende voor de gelijkmaker. Diezelfde Martina maakte in de slotfase de belangrijke 1-2. Door de overwinning blijft NAC zicht houden op de subtop van de Keuken Kampioen Divisie. Zo is de achterstand op nummer vier VVV slechts vijf punten. Jong PSV staat veertiende.