Nieuws

Politieke partij wil uitpubliek bij Klassieker, Aboutaleb 'open voor gesprek'

Politieke partij wil uitpubliek bij Klassieker, Aboutaleb 'open voor gesprek'

6 maart - 21:24 Laatste update: 22:24
4

Leefbaar Rotterdam pleit vanaf volgend seizoen voor uitpubliek tijdens de Klassieker. De grootste politieke partij van de stad hoopt burgemeester Ahmed Aboutaleb te overtuigen, die open zou staan voor een gesprek.

Wegens gebeurtenissen in het verleden tussen beide clubs geldt al jaren een verbod op uitsupporters. Ajax gaat op bezoek bij Feyenoord in de halve finale van de KNVB Beker en de gemeente Rotterdam besloot eerder dezelfde regel aan te houden: geen Ajax-publiek in De Kuip. 

Leefbaar Rotterdam wil daar echter verandering in brengen en onder meer het Algemeen Dagblad schrijft dat Aboutaleb openstaat voor een gesprek. Ajax-directeur Edwin van der Sar liet na het besluit al weten teleurgesteld te zijn en de bekerwedstrijd juist als manier zag om beide clubs dichter bij elkaar te brengen. 

In de Eredivisie doen beide ploegen dit seizoen weinig voor elkaar onder. Feyenoord is al enige tijd koploper in de Eredivisie en kent een voorsprong van drie punten op Ajax. De wedstrijd vindt op 4 april plaats, waardoor alle partijen nog een maand de tijd hebben om tot een eventuele oplossing te komen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie