Nieuws

'Die nederlaag tegen PEC zit een luchtje aan, het ruikt naar matchfixing'

'Die nederlaag tegen PEC zit een luchtje aan, het ruikt naar matchfixing'

06-03-2023 20:24

Het afgelopen weekend vielen er in Nederland en Engeland bizarre uitslagen in de voetbalwereld. Valentijn Driessen denkt dat er een luchtje zit aan de wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Den Bosch, die met 13-0 werd gewonnen door de Blauwvingers.

In de rubriek Koffie met Valentijn van Vandaag Inside blikt de chef voetbal van De Telegraaf terug op het voetbalweekend. "Iedereen praat maar om de hete brij heen. FC Den Bosch houdt ADO vorige week op 0-0. Dat is een goede ploeg in de Eerste Divisie. En een week later verlies je met 13-0 van PEC Zwolle. Daar zit een luchtje aan. Dat zou onderzocht moeten worden, matchfixing. Tuurlijk! Als ik die keeper zie, vertrouw ik hem ook voor geen meter. Het is ongelooflijk", steekt Driessen van wal.

Driessen kan het allemaal maar moeilijk geloven. "Dan lopen ze allemaal zogenaamd zwaar teleurgesteld van het veld af, maar ze waren er allemaal bij. Het is echt een verkochte wedstrijd, honderd procent. Dit kan toch niet anders? Die trainer heeft het allemaal gedaan, maar Jack de Gier kan er ook niks aan doen. De verkeerde persoon wordt geslachtofferd", stelt Driessen.

Ajax won in het recente verleden nog met 13-0 van VVV-Venlo, al krijgen de Venloërs al snel een rode kaart. Ook daar zet Driessen zijn vraagtekens bij. "Ik geloof niet in die wedstrijden. Als je zelf voetbalt, weet je dat wanneer het 7-0 staat dat je rustig aan gaat doen. Anders breken er een paar nog een been. Dat wordt onderling geregeld, niemand wil voor gek staan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!