Breaking news

Neymar dit seizoen niet meer in actie bij PSG, Braziliaan moet geopereerd worden

Neymar dit seizoen niet meer in actie bij PSG, Braziliaan moet geopereerd worden

06-03-2023 17:46 Laatste update: 18:51

Neymar lijkt dit seizoen niet meer in actie te kunnen komen. De Braziliaanse aanvaller van Paris Saint-Germain moet worden geopereerd, waardoor trainer Christophe Galtier de komende maanden geen beroep meer op hem kan doen.

Dat maakt Paris Saint-Germain bekend op de clubsite. 'Neymar Jr. heeft de afgelopen jaren verschillende blessures aan zijn rechterenkel gehad. Na zijn laatste verstuiking op 20 februari adviseerde de medische staf van Paris Saint-Germain een operatie om een ​​groot risico op een nieuwe blessure te voorkomen. Alle geraadpleegde deskundigen bevestigden deze noodzaak', schrijft PSG.

'Deze operatie zal ergens in de komende dagen worden uitgevoerd in het ASPETAR-ziekenhuis in Doha', vervolgen de Fransen. 'Er wordt een herstelperiode van 3 tot 4 maanden verwacht voordat hij terugkeert naar de groepstraining.'

Het betekent ook dat Neymar definitief niet in actie zal komen tegen Bayern München komende woensdag in de Champions League. De Parijzenaren moeten in Duitsland een 1-0 achterstand zien goed te maken zonder de Braziliaan. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!