Nieuws

Van Dijk ziet mentor voor 'fantastische' Gakpo: 'Laten zien hoe moeilijk het is'

Van Dijk ziet mentor voor 'fantastische' Gakpo: 'Laten zien hoe moeilijk het is'

06-03-2023 17:15

Virgil van Dijk denkt dat Cody Gakpo met Roberto Firmino de ideale leermeester heeft bij Liverpool FC. De Nederlanders wonnen zondag met liefst 7-0 van Manchester United.

Gakpo staat bij Liverpool niet altijd op zijn geliefde plek links in de voorhoede. De aanvaller begint geregeld in de punt als een valse nummer negen. "Het is een moeilijke positie om te spelen", aldus Van Dijk tegenover The Athletic. "Maar hij leert van een van de beste spelers met Firmino."

"Ik denk dat Firmino de typische valse nummer negen is", vervolgt Van Dijk. "Hij heeft de afgelopen jaren laten zien hoe moeilijk deze positie is voor elke andere speler en ook hoe moeilijk het te verdedigen is."

"Het is niet makkelijk om in de winter naar een nieuwe club te komen, maar Cody past zich uitstekend aan", looft Van Dijk zijn landgenoot. "Hij moet zo doorgaan en het vertrouwen en geloof vasthouden. Ik denk dat het wel goedkomt met hem hier. Het is een fantastische speler."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!