Transfernieuws

'Laporte is er klaar mee en wil vertrekken: Spaanse topclub 'ideale bestemming''

'Laporte is er klaar mee en wil vertrekken: Spaanse topclub 'ideale bestemming''

06-03-2023 15:05

Aymeric Laporte is klaar met Manchester City, meldt Mundo Deportivo. Volgens de Spaanse krant heeft de mandekker zijn zinnen gezet op een vertrek uit het Etihad Stadium. FC Barcelona zou een potentiële bestemming zijn.

Dit seizoen kan de tot Spanjaard genaturaliseerde Fransman onder Pep Guardiola niet langer rekenen op een vaste basisplaats bij Manchester City. Laporte zo ontevreden zijn over zijn huidige situatie. Volgens Mundo Deportivo is FC Barcelona 'zijn ideale bestemming'.

Met het oog op financial fairplay zou de Engelse topclub niet per definitie onwelwillend staan tegenover een afscheid van de stopper. Xavi Hernández heeft naast Marcos Alonso niet de beschikking over meerdere linkspoten in zijn verdediging en zou daarom Laporte als serieuze optie beschouwen. Er moet ongetwijfeld een forse transfersom op tafel komen, aangezien de Spaans international nog tot medio 2025 vastligt in Engeland. Zijn huidige transferwaarde wordt geschat op een bedrag van 38 miljoen euro.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!