Nieuws

Als Bassey tot man van de wedstrijd wordt verkozen bij Ajax, zegt dat alles

"Als Bassey tot man van de wedstrijd wordt verkozen bij Ajax, zegt dat alles"

06-03-2023 14:16

Het zegt genoeg dat Calvin Bassey de man van de wedstrijd was bij Ajax, stelt Pierre van Hooijdonk. De analist was niet onder de indruk van het veldspel van de Amsterdammers.

Bassey mocht weer in het hart van de verdediging starten bij Ajax, de plek waar hij in eerste instantie voor werd gehaald. De Nigeriaan verrichtte een aantal keer goed en nuttig werk.

"Bassey loste verdedigend werk een paar keer goed op", begint Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. De voormalig topspits vindt dat wel meteen een teken aan de wand. "Als Bassey bij Ajax in een thuiswedstrijd wordt verkozen tot man van de wedstrijd, dan zegt dat alles."

Verder was Van Hooijdonk niet zo onder de indruk van de regerend landskampioen. "In de eerste helft kwamen de leuke dingen van Berghuis. Er gebeurde verder gewoon niet zo veel bij Ajax. Het liep niet over en het was echt stroef. Ze waren sterker dan NEC, maar NEC heeft ook gewoon momenten laten liggen", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!