Nieuws

Shakhtar werkt met problemen toe naar Feyenoord: 'Nog steeds aan het puzzelen'

Shakhtar werkt met problemen toe naar Feyenoord: 'Nog steeds aan het puzzelen'

06-03-2023 12:46

Shakthar Donetsk boekte dan wel een monsterzege in aanloop naar de Europa League-confrontatie met Feyenoord, maar beschikt ook over de nodige problemen. De speling in de Oekraïense defensie is zeer dun.

Shakhtar won zondagmiddag met liefst 0-7 van Metalist Kharkiv, met onder meer één doelpunt van voormalig Ajax-spits Lassina Traoré. Gezien de uitslag lijkt het zowel aanvallend als verdedigend wel snor te zitten, maar niets blijkt minder waar.

Volgens Shahktar-trainer Igor Jovicevic kampt zijn elftal met de nodige defensieve problemen. "We zijn onze backs Yukhym Konoplya en Bogdan Mykhaylichenko kwijt en missen ook centrale verdedigers Valeriy Bondar en Eduard Kozik door een schorsing. We hebben een probleem achterin en we zijn nog steeds aan het puzzelen over hoe we dat kunnen oplossen", klinkt het op de clubkanalen.

"De komende vier dagen moeten we uitvinden hoe we een degelijk en competitief elftal kunnen opstellen tegen een zeer sterke tegenstander", vervolgt Jovicevic, die aandachtig naar de wedstrijd van Feyenoord tegen FC Groningen keek. "Ik zag hun baltempo, snelheid en uitblinkers. Het gaat lastig worden voor ons. Maar wij geloven dat het onmogelijke mogelijk kan worden, dus we zullen ervoor vechten. Dat is het minste wat we kunnen doen", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!