Opinie

Simons blijft bijzonder kritisch na sterk optreden: 'Dat moet echt beter'

Simons blijft bijzonder kritisch na sterk optreden: 'Dat moet echt beter'

06-03-2023 11:50

Xavi Simons behoorde tegen RKC niet voor het eerst dit seizoen tot één van de uitblinkers aan de zijde van PSV. Op bezoek bij de Waalwijkers (0-1 zege) speelde de jonge middenvelder sterk, maar blijft hij kritisch op zijn eigen spel. 

Meerdere grote Nederlandse kranten, zoals De Telegraaf en het Algemeen Dagblad, namen Simons op in hun Elftal van de Week van de voorbije Eredivisie-speelronde. 'Die kan dingen op de vierkante meter: dat heb ik nog geen speler zien doen in de competitie', schreef De Telegraaf. Toch is de hoofdrolspeler zelf kritisch. "De eerste helft was goed", zegt Simons bij de NOS. "Ik had de kans om door de verdedigers te gaan en spelers aan te spelen. De tweede helft was slordiger."

Volgens de van Paris Saint-Germain overgekomen middenvelder had hij scherper moeten zijn in de eindpass. "Ik heb twee kansen gehad die ik had moeten afmaken." Dat hij niet wist te scoren, verbaast Simons. "Dat vraag ik mezelf echt af en dat moet beter." Vervolgens constateert de NOS-verslaggever dat de tiener erg zelfkritisch is. "Dat sowieso en dat krijg ik ook altijd te horen thuis van mijn oudste broer. Hij gaat me meer voor de grap uitlachen, enzo", aldus Simons.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!