Nieuws

Bizarre 13-0 nederlaag in Zwolle wordt FC Den Bosch-trainer De Gier fataal

Bizarre 13-0 nederlaag in Zwolle wordt FC Den Bosch-trainer De Gier fataal

06-03-2023 10:20 Laatste update: 11:53

Jack de Gier is niet langer de trainer van FC Den Bosch. De Brabantse clubleiding heeft ingegrepen na de ontluisterende 13-0 nederlaag op bezoek van PEC Zwolle en heeft de oefenmeester op non-actief gesteld. Volgens technisch manager Yousuf Sajjad was de situatie niet langer houdbaar na de vernederende verliesbeurt bij de Blauwvingers.

In een eerder stadium maakte De Gier al duidelijk bezig te zijn aan zijn laatste seizoen in stadion De Vliert, maar het clubbestuur voelt zich genoodzaakt om de trainer voor het verlopen van zijn contract op straat te zetten. In het persbericht schrijven de Bosschenaren dat in 'goed overleg' tot het besluit is gekomen.

"De intentie was om het seizoen met elkaar af te maken en Jack daarbij alle support te geven", reageert technisch manager Yousuf Sajjad op de FC Den Bosch-website. "Jack had in december duidelijkheid moeten krijgen over zijn toekomst. Dat is niet gebeurd, waardoor er ruis op de lijn is ontstaan. Toen wij hem in februari alsnog de boodschap moesten brengen dat we na dit seizoen niet met hem door zouden gaan, viel dat rauw op zijn dak."

De club stelt te hebben gehoopt 'goed te kunnen blijven samenwerken', maar constateert dat dat niet langer mogelijk is. "Eerst zullen we door het oog van de storm moeten. Het resultaat op vrijdag overtrof onze verwachtingen in negatieve zin. Qua niveau was dit de absolute ondergrens en hiervoor moet iedereen uit heden en recente verleden verantwoordelijkheid nemen, niet alleen Jack."

Het echec in Zwolle is de druppel die de emmer doet overlopen. "Een ongeschreven voetbalwet is ook dat het voor Jack en de spelers na dit verlies niet logisch zou zijn om onder de gegeven omstandigheden door te gaan. We blijven op de achtergrond werken aan de veranderingen die al op de rol staan. In de tussentijd hebben we met William een zeer bekwame interimmanager."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!