Nieuws

Bassey oogst lof: 'Kan één van de betere verdedigers van Europa worden'

Bassey oogst lof: 'Kan één van de betere verdedigers van Europa worden'

06-03-2023 10:15 Laatste update: 10:15

Calvin Bassey werd bij Ajax - NEC (1-0 zege) verkozen tot King of the Match en ook De Telegraaf-rapporteur Sonny Silooy heeft een plekje ingeruimd voor de Nigeriaan in zijn Elftal van de Week. De oud-international denkt dat de centrumverdediger de capaciteiten heeft om uit te groeien tot wereldster.

Bassey toonde na een weifelende start en een periode op de bank te zijn beland zijn klasse tegen NEC, zag ook Silooy. "Hij heeft eindelijk zijn plekje weten te vinden", laat de oud-Ajacied optekenen door de ochtendkrant. "Hij weet - dat is hem nu waarschijnlijk wel duidelijk gemaakt- dat hij een bal moet afpakken en inspelen", vervolgt Silooy.

Als hij die kneepjes van het verdedigende vak tot in perfectie beheerst, voorziet Silooy een grote toekomst voor Bassey. "Dan kan hij één van de betere verdedigers worden van Nederland, laten we daar mee beginnen, maar misschien wel van Europa."

Het is voor de analist een uitgemaakte zaak dat John Heitinga hem niet langer als linksback opstelt, aangezien de Nigeriaans international volgens Silooy veel beter uit de voeten kan in het hart van de verdediging. "Hij is centraal natuurlijk veel beter dan aan de linkerkant, waar hij ook speelde toen Ajax niet in de beste periode zat. Hij moet alleen nog leren eerder vooruit te kijken wanneer het gevaar dreigt."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!