Nieuws

Perez ziet Bassey uitblinken bij Ajax: 'Hij moet in zijn kracht gebruikt worden'

Perez ziet Bassey uitblinken bij Ajax: 'Hij moet in zijn kracht gebruikt worden'

06-03-2023 09:20

Kenneth Perez ziet dat Calvin Bassey steeds meer tot zijn recht komt bij Ajax. Onder John Heitinga wordt de verdediger 'gewoon' als centrale verdediger opgesteld, een positie waarop hij zich goed liet zien tegen NEC.

Toen Bassey naar Ajax kwam, gold hij als opvolger van de naar Manchester United vertrokken Lisandro Martínez. Bij Rangers FC speelde de Nigeriaan ook wel eens op de linksbackpositie, maar daar hadden de Amsterdammers voldoende opties. Toch werd Bassey in de laatste weken onder Alfred Schreuder als linksback ingezet. Op de positie van centrale verdediger ligt Bassey een stuk beter dan die van linksback, stelt Perez.

"Dat is hoe je een speler in zijn zwakte kan laten spelen. Hij heeft niet alleen vertrouwen nodig, hij moet in zijn kracht gebruikt worden", begint de Deen bij Dit was het Weekend op ESPN. "Dat is het juist. Laat hem maar lekker één tegen één spelen tegen die aanvaller, snelheid en fysiek heeft hij zat. Maar als je hem elke keer de bal geeft waardoor hij de oplossing moet zoeken, dan zullen we weer zeggen: Jezus, die kan er helemaal niks van", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!