Nieuws

Slecht nieuws voor Koeman: eerste vaste kracht valt al weg voor Oranje-wedstrijden

Slecht nieuws voor Koeman: eerste vaste kracht valt al weg voor Oranje-wedstrijden

06-03-2023 08:07
2

Teun Koopmeiners zal eind maart niet zijn opwachting maken in het Nederlands elftal. De middenvelder liep afgelopen weekend een hamstringblessure op bij Atalanta Bergamo en keert naar verwachting pas na de interlandperiode weer terug op het veld.

Het betekent dat Koopmeiners de eerste EK-kwalificatiewedstrijden van Oranje aan zijn neus voorbij zal moeten laten gaan. Onder bondscoach Ronald Koeman staat er op 24 maart een uitwedstrijd tegen Frankrijk op het programma en wordt er drie dagen later op 27 maart in De Kuip tegen Gibraltar gespeeld. Atalanta heeft het blessurenieuws van Koopmeiners bevestigd.

Waar de Oranje-deur voor Koopmeiners nu tijdelijk dicht gaat, gaat deze voor andere kandidaten op zijn positie open. Zo maken Jordy Clasie, Joey Veerman, Ryan Gravenberch, Mats Wieffer en Georginio Wijnaldum nu meer kans op een uitverkiezing voor het Nederlands elftal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!