Nieuws

Timber zit er weer lekker in bij Ajax: 'Heb een paar mindere wedstrijden gespeeld'

Timber zit er weer lekker in bij Ajax: 'Heb een paar mindere wedstrijden gespeeld'

6 maart - 07:35
1

Jurriën Timber zit er weer lekker in bij Ajax. Het vertrouwen droop van het spel van de centrumverdediger van de Amsterdammers, die ook in aanvallend opzicht een goede wedstrijd speelde tegen NEC.

Waar Ajax als collectief een mindere periode achter de rug heeft, geldt dat op individueel gebied ook voor Timber. De Oranje-international deelde bij vlagen mee in de Amsterdamse malaise, zoals bijvoorbeeld in de uitwedstrijd tegen Union Berlin in de tussenronde van de Europa League.

"Ik ben het ermee eens dat ik dit seizoen een paar mindere wedstrijden heb gespeeld", begint Timber na afloop van het duel tegen NEC bij ESPN. "Dat is denk ik ook niet heel gek. Het belangrijkste is hoe je eruit komt en dat je steeds beter blijft worden. Dat groeien gaat wel weer goed de afgelopen weken."

Naast dat Timber in verdedigend opzicht uitblonk, liet hij ook zien dat hij nuttig is in het aanvallende spel. De verdediger dook regelmatig op in de Nijmeegse zestien, omdat hij dan even van plek wisselde met defensieve middenvelder Edson Álvarez. "Ik ben voor mijn gevoel best vaak in het vijandelijke strafschopgebied geweest, ja. Ik had best wel wat ruimte om door te dribbelen. Het werd nog gevaarlijk ook, dus het is jammer dat ik niet heb gescoord. Maar het werd wel gevaarlijk, dus dat is belangrijk", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s