Nieuws

Van der Vaart ziet NEC'er schijn tegen hebben: 'Moet bijna een vuistslag krijgen'

Van der Vaart ziet NEC'er schijn tegen hebben: 'Moet bijna een vuistslag krijgen'

06-03-2023 07:10 Laatste update: 07:14

Oussama Tannane heeft alles tegen, stelt Rafael van der Vaart. De middenvelder van NEC liet zondag tegen Ajax bij vlagen weer zien dat hij geweldig kan voetballen, maar hoeft niet op bescherming van de scheidsrechter te rekenen.

Mede door de acties van Tannane had Ajax zijn handen vol aan NEC. De Amsterdammers wonnen dan wel met 1-0, maar zeker in de slotfase van het duel had er zich ook wel eens een ander resultaat uit kunnen vouwen. Daar had de Marokkaan een groot aandeel in, die tijdens de wedstrijd nog even een tik kreeg van Edson Álvarez.

"Ik wil mezelf geen ervaringsdeskundige noemen, maar dit is iets waar je mee weg kan komen", begint Pierre van Hooijdonk bij Studio Voetbal. de analist zag Álvarez een tik in het gezicht van Tannane geven. "Het ziet eruit alsof het niet hard en niet vol is, maar dit is gewoon bewust."

"Tannane heeft echt alles tegen", haakt Van der Vaart in, die wel weet hoe dat is ontstaan. "Hij heeft het er zelf naar gemaakt, maar die moet nu bijna een vuistslag krijgen en dan zeggen ze nog van: dat verdient hij, ga maar door. Maar waarom geeft Álvarez die klap ook? Hij ligt al half op de grond", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!