Real mist kans na kans tegen Betis en ziet Barcelona uitlopen in titelstrijd

05-03-2023 23:01 Laatste update: 23:07

Real Madrid heeft zichzelf zondagavond geen goede dienst bewezen. De Koninklijke kon het gat met koploper FC Barcelona verkleinen tot zeven punten, maar speelde op bezoek bij Real Betis doelpuntloos gelijk: 0-0. Daardoor is de titel voor de Catalanen weer een stapje dichter bij.

En dat is uiteraard een groot gelag voor Real, dat na een klein kwartier op voorsprong dacht te komen. Karim Benzema schoot een vrije trap vanaf twintig meter puntgaaf in de kruising, maar de VAR constateerde dat Antonio Rüdiger de bal met hand schampte. Daardoor werd de Madrileense openingstreffer afgekeurd.

Betis, dat het zonder sterkhouders Nabil Fekir en Sergio Canales moest doen, bood goed partij en ging met een schoon doel de rust in. In het begin van de tweede helft behoedde doelman Thibaut Courtois Real voor een achterstand. De Belg redde knap op een inzet van Borja Iglesias.

In de slotfase kreeg Real nog twee opgelegde kansen, maar benutte die beide niet. Rodrygo joeg een strakke voorzet van Federico Valverde keihard over. Een kwartier later leek Dani Ceballos alsnog de winnende te maken, maar zijn schot ging ongelooflijk naast.

Zodoende doen de Madrilenen zich tekort en zien ze Barcelona alleen maar verder uit lopen. Het gat met La Blaugrana bedraagt nu negen punten.