Wedstrijdverslag

Roma de gelukkigste met nipte overwinning op Juventus, rode kaart Kean grote smet

Roma de gelukkigste met nipte overwinning op Juventus, rode kaart Kean grote smet

05-03-2023 22:45 Laatste update: 22:50

AS Roma heeft zondagavond een nipte overwinning geboekt op Juventus. In eigen huis werd de ploeg uit Turijn met 1-0 verslagen, al was dat enigszins tegen de verhoudingen in. Een opvallend moment was de rode kaart van Moise Kean in de slotfase, die nog geen minuut binnen de lijnen stond.

Roma-coach José Mourinho mocht 'gewoon' plaatsnemen op de bank. De Portugees was eigenlijk geschorst, maar zijn straf is door een spoedberoep opgeschort. Hij stelde Georginio Wijnaldum vanaf het begin op en zag hoe Juventus vlak voor rust dicht bij de openingstreffer was. Rui Patrício kreeg echter zijn hand tegen de kopbal van Adrien Rabiot, waardoor de bal op de paal belandde. Het bleek een van de weinige wapenfeiten in de eerste helft, waarin Juventus enigszins het overwicht had.

Dat bleek na een uur niet uit de score. Gianluca Mancini brak de ban voor Roma met een harde streep in de linkeronderhoek. Dat was nogal tegen de verhoudingen in. De Oude Dame pushte vervolgens en leek via een heerlijke uithaal van Ángel Di María op gelijke hoogte te komen, waar het was wederom Patrício die knap redding bracht.

Een grote smet voor Juventus was bovendien de rode kaart voor invaller Moise Kean. De aanvaller stond net een minuut binnen de lijnen, waarna hij wegens natrappen alweer naar de kant kon.

Met de driepunter doet AS Roma goede zaken in de strijd om Champions League-voetbal. Zij staan momenteel op de vierde plaats. Juventus moet nog hard aan de bak om überhaupt aanspraak te maken op een Europees ticket. Mede dankzij de forse puntenmindering staat de ploeg achtste.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!