Breaking news

Liverpool deelt United historisch pak slaag uit, Gakpo cruciaal met twee goals

Liverpool deelt United historisch pak slaag uit, Gakpo cruciaal met twee goals

05-03-2023 19:22 Laatste update: 20:00

Liverpool heeft zondagavond een ongekend pak slaag uitgedeeld aan Manchester United. The Reds wisten in de North West-derby met maar liefst 7-0 te winnen van hun aartsrivaal. Cody Gakpo had met twee doelpunten een groot aandeel in de historische zege.

Naast Gakpo stonden uiteraard ook zijn landgenoten Virgil van Dijk en Wout Weghorst aan de aftrap. Gakpo bij Liverpool en Weghorst bij United fungeerden beiden als nummer tien. Liverpool was in de gehele wedstrijd heer en meester, al schrok het even toen een tegentreffer werd afgekeurd. Casemiro wist het net te vinden, maar stond buitenspel.

Vlak voor rust werd het overwicht van Liverpool voor het eerst duidelijk in de score. De diep gelopen Gakpo ontving de bal aan de linkerkant van het veld, sneed naar binnen en joeg de openingstreffer tegen de touwen. Anfield ontplofte, en de geweldige vorm werd na de thee voortgezet.

Zo toonde de ploeg van Klopp zich meteen scherp na wat gestuntel op het middenveld bij United. Ze veroverden de bal, waarna Darwin Núñez de 2-0 binnenkopte. Amper twee minuten later lag de bal alweer in het net. Gakpo was met een slim wippertje het eindstation van een razendsnelle Liverpool-counter. Daarmee tekende de Oranje-international voor zijn tweede van de wedstrijd en vierde van het Premier League-seizoen.

Om en nabij de 65ste minuut maakte Mohammed Salah de 4-0, wederom vanuit een counter. De aanvaller evenaarde daarmee het doelpuntenrecord dat Robbie Fowler bij Liverpool heeft. In de slotfase maakten Núñez en Salah ook hun tweede van de wedstrijd en mocht ook Roberto Firmino nog meedingen in het scoreformulier, waardoor de wedstrijd eindigde in maar liefst 7-0 en de Egyptenaar zich nu officieel topscorer aller tijden van Liverpool in de Premier League mag noemen.

Zodoende is deze nederlaag een harde tik in het gezicht van Erik ten Hag als manager van Manchester United en de grootste ooit tegen Liverpool. Na de succesvolle februarimaand staat de ploeg weer met beide benen op de grond. De derde plaats in de ranglijst werd wel behouden. Liverpool klimt langzaam maar zeker weer omhoog en staat op plek vijf.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!