Nieuws

Spelers Leicester City in opspraak door bezoekje aan WK Darts

Spelers Leicester City in opspraak door bezoekje aan WK Darts

02-01-2022 11:45 Laatste update: 11:49

Drie spelers van Leicester City zijn in opspraak geraakt door als supporter in het publiek plaatst te nemen bij het WK Darts in Londen. Een aantal darters, waaronder Michael van Gerwen en Vincent van der Voort, moesten het toernooi in Alexandra Palace voortijdig verlaten door een coronabesmetting. Gezien de huidige besmettingscijfers bij Premier League-clubs wordt gesteld dat het drietal het verkeerde voorbeeld geeft op deze manier.  

James Maddison, Harvey Barnes en Hamza Choudhury brachten hun vrije dag door bij de kwartfinales van het wereldkampioenschap. Zij genoten van een zaterdag zonder voetbal, doordat tegenstander Norwich City te kampen heeft met een corona-uitbraak. Daardoor ging de wedstrijd tussen The Foxes en The Canaries niet door. 

Van Gerwen reageerde onlangs nog bij RTL7 op het matige coronabeleid dat gevoerd wordt door de PDC (de dartsorganisator). "De toegangscontrole voor de fans is gewoon niet sterk genoeg." De Nederlandse drievoudig wereldkampioen repte onder meer over 'een coronabom'. "Het is zo lek als een mandje en ik kan er niks aan doen. Dat maakt het zo zuur", was de man uit Vlijmen niet bepaald gecharmeerd van de veiligheidsmaatregelen.  

Op social media vallen veel mensen over het besluit van het drietal om acte de présence te geven in Ally Pally. Het uitstapje lijkt ook te stuiten tegen het zere been van Leicester-manager Brendan Rodgers. Hij riep zijn spelers in december nog op zich voorzichtig te gedragen binnen de coronacrisis. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!