Ajax boekt nipte zege op NEC en houdt koploper Feyenoord in het vizier

05-03-2023 18:39 Laatste update: 18:43
5

Ajax heeft in de eigen Johan Cruijff Arena een nipte overwinning op NEC geboekt. Door een goal van Mohammed Kudus werd er met 1-0 gewonnen van de Nijmegenaren.

Ajax-trainer John Heitinga koos voor een middenveld met Davy Klaassen, Edson Álvarez en Steven Berghuis. Daardoor begon de wisselvallige Kenneth Taylor op de bank. Ajax nam al snel het initatief in handen en kwam na vijf minuten bijna op voorsprong via Berghuis. De linkspoot probeerde het van afstand, maar zag zijn inzet op de lat belanden. In het restant van de eerste helft kreeg Ajax nog een paar kleine mogelijkheden op de openingstreffer, maar beide ploegen zochten met een 0-0 ruststand de kleedkamers op.

In het tweede bedrijf was het wel snel raak voor de Amsterdammers. Kudus kon van dichtbij binnentikken na een afgemeten voorzet van Dusan Tadic. NEC probeerde nog een gelijkmaker te forceren, maar wist geen groot gevaar te stichten. De ploeg van Heitinga kwam niet meer in de problemen en speelde de wedstrijd zakelijk uit. Door de overwinning is het gat met Feyenoord weer drie punten.