Nieuws

Heitinga over reserverol Taylor: 'Het is een tactische keuze, we waren kwetsbaar'

Heitinga over reserverol Taylor: 'Het is een tactische keuze, we waren kwetsbaar'

05-03-2023 17:19 Laatste update: 17:20
1

John Heitinga heeft voorafgaand aan de wedstrijd tussen Ajax en NEC tekst en uitleg gegeven over de reserverol van Kenneth Taylor. De trainer van de Amsterdammers noemt het 'een tactische keuze'.

Voor het duel met de Nijmegenaren bestaat de middelste linie uit Edson Álvarez, Davy Klaassen en Steven Berghuis, wat dus betekent dat Taylor op de bank begint. "Vandaag kiezen we voor deze elf. Het is een tactische keuze", vertelt Heitinga voor de camera van ESPN. "Je kijkt naar de balans voor je eigen groep en voor vandaag hebben we deze keuze gemaakt. We hebben een aanvallende ploeg, met jongens die veel risico in hun spel hebben. Dan moet je ook zorgen dat je goed staat."

De wisseling op het veld heeft te maken met de kwetsbaarheid die Heitinga de afgelopen weken zag bij zijn ploeg. "Wij kijken naar wat het beste is voor deze wedstrijd. Met de diepgang van Klaassen en de samenwerking  met Kudus en Berghuis. We zijn wat zoekende op het middenveld, hebben vaak met dezelfde samenstelling gespeeld, maar we waren ook kwetsbaar."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!