Nieuws

De Jong verklaart reden afscheid bij Oranje: 'Je wordt ook een dagje ouder'

De Jong verklaart reden afscheid bij Oranje: 'Je wordt ook een dagje ouder'

05-03-2023 16:53

Luuk de Jong nam vrijdag verrassend afscheid van het Nederlands elftal en heeft zondag na het duel met RKC zijn besluit toegelicht. De kopsterke aanvaller kiest liever voor PSV en zijn familie en kan de rustmomenten tijdens de interlandperiodes goed gebruiken.

De Jong ging geblesseerd naar de kant in Waalwijk, maar meldde zich redelijk fit bij de camera van ESPN. "Ik heb sinds 2011 mooie dingen meegemaakt, WK's en EK's meegespeeld. Ik word een dagje ouder en wil me focussen op PSV en mijn gezin. Het is ook niet zo dat ik altijd basisspeler ben. Ik ben er altijd met veel plezier heengegaan, maar ik moet nu voor mezelf kiezen. Ik kies daarom voor PSV en mijn familie. Het is voor mij een mooie tijd geweest."

De spits is inmiddels 32 en dat weegt ook mee. "Je wordt wat ouder, dat speelt ook mee. Dat soort rustmomenten in een zwaar seizoen zijn dan ook wel fijn. Los daarvan heb ik een prachtige tijd gehad bij Oranje en is dit het juiste moment om gedag tegen het Nederlands efltal te zeggen. Hopelijk wordt er goed doorgeselecteerd en komt er een mooie nieuwe selectie aan."

De Jong gold jarenlang als breekijzer van Oranje en nu zal iemand anders die rol moeten oppakken. "Iedereen heeft gezien dat Wout dat goed kan, misschien komt er iemand bovendrijven. Hij mag altijd langskomen bij mij."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!