PSV vergeet vaker te scoren en wint nipt van stug RKC in Waalwijk

05-03-2023 16:25 Laatste update: 16:55
8

PSV heeft zondagmiddag een krappe zege over de streep getrokken op bezoek bij RKC Waalwijk. De Eindhovenaren vergaten in de eerste helft de score uit te breiden en dat zorgde in het tweede bedrijf nog voor een spannende slotfase. Het werd 0-1 in Waalwijk.

PSV begon met onder meer Fábio Silva en Johan Bakayoko in de basis. Vooral laatstgenoemde laat de laatste weken zien in vorm te zijn en werd door trainer Ruud van Nistelrooij beloont met een basisplek. De bezoekers begonnen sterker aan het duel en noteerden ook de eerste kans, hoewel RKC zelf ook een goede mogelijkheid kreeg. Het schot van de Waalwijkers ging echter net over het doel van PSV.

De Eindhovenaren werden naarmate de eerste helft vorderde steeds sterker en dat zorgde voor de nodige kansen. Doelman Etienne Vaessen zorgde er echter lange tijd voor dat de eerste treffer niet veel. In minuut 35 ging het alsnog mis voor RKC: Bakayoko was het eindstation van een lange aanval en scrimmage in het strafschopgebied en schoot vrij binnen. PSV kreeg de kansen voor een tweede treffer, maar liet deze onbenut.

PSV had het lastig met RKC en moest het vaak van de versnellingen van Xavi Simons hebben. De tiener was vaak de enige creatieve speler bij PSV en dat zorgde ervoor dat de speler het slachtoffer was van veel overtredingen. Luuk de Jong raakte geblesseerd en moest worden vervangen. De spits verstapte zich, maar leek na afloop niet zwaargeblesseerd.

In de tweede helft kwam RKC beter in de wedstrijd en dat zorgde voor de nodige kansen. Michiel Kramer kopte rakelings naast en PSV raakte de lat. De bezoekers wisten de score niet verder uit te breiden en dat zorgde voor een slotoffensief van de Waalwijkers.

Door de krappe overwinning komt PSV op punten gelijk met nummer drie Ajax, maar moeten de Amsterdammers nog een wedstrijd spelen. De ploeg van John Heitinga neemt het zondag tegen NEC op. RKC blijft in eigen huis met lege handen achter, maar staat alsnog op een knappe achtste plek.