Wedstrijdverslag

Shakhtar maakt geen fout in aanloop naar duel met Feyenoord

Shakhtar maakt geen fout in aanloop naar duel met Feyenoord

05-03-2023 15:18

Shakhtar Donetsk heeft na de 4-1 overwinning op FK Mynaj ook zondag goede zaken gedaan in aanloop naar het Europa League-duel met Feyenoord. De Oekraïense club was maar liefst met 0-7 te sterk op bezoek bij laagvlieger Metalist 1925.

Shakhtar trapt donderdag af tegen Feyenoord in de achtste finales van de Europa League. Eerst moest de ploeg echter op bezoek bij Metalist en dat bleek een eenvoudige wedstrijd te worden. Lassina Traoré (oud-Ajax) begon aan de aftrap. Oleksandr Zubkov scoorde tweemaal en Traoré maakte de 0-3. Bogdan Mykhaylichenko, Ivan Petryak en Yaroslav Rakitskyi scoorden ook in het duel. Ihor Kurylo maakte tot overmaat van ramp een eigen doelpunt.

Feyenoord imponeerde vorig seizoen onder Arne Slot in de Conference League en haalde de finale in de eerste editie van het derde toernooi in Europa. Destijds bleek AS Roma een maatje te groot. De twee ploegen trappen donderdag af in Warschau vanwege de oorlogsituatie in Oekraïne. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!