Nieuws

Scherpen: 'Ik vond niet dat ik het recht had om aan Oranje te denken'

Scherpen: 'Ik vond niet dat ik het recht had om aan Oranje te denken'

05-03-2023 14:47 Laatste update: 14:49

Kjell Scherpen is enigszins verrast door zijn plekje in de voorselectie van het Nederlands elftal. De doelman van Vitesse vindt zichzelf nog niet stabiel genoeg presteren om aan Oranje te denken.

Scherpen heeft een plekje in de voorselectie van Oranje, maar moet nog wachten op een definitieve oproep. "Het is een mooi rijtje, met grote namen, maar ik vind mezelf nog niet zo stabiel presteren dat ik bezig was met het Nederlands elftal", vertelt Scherpen tegenover het Algemeen Dagblad. "Natuurlijk, Justin Bijlow is geblesseerd. Andries Noppert nog niet fit. Dus ik wist ook dat er wat geschoven moest worden. Maar ik vond niet dat ik het recht had om eraan te denken."

"Tot nu toe is het een moeizaam, wisselvallig seizoen voor mij", vervolgt Scherpen. "Ik kwam hier natuurlijk na drie duels, toen het niet lekker liep. Ik was gretig, wilde mezelf direct laten zien, maar ik had geen ritme. Je komt toch anders binnen als je twee volle seizoenen achter de rug hebt. En door twee blessures en de rode kaart tegen PSV ben ik niet echt in een lekker ritme gekomen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!