Sparta doet stadgenoot pijn en wint Rotterdamse derby met duidelijke cijfers

05-03-2023 14:07 Laatste update: 14:17

Sparta heeft de Rotterdamse derby tegen Excelsior met duidelijke cijfers gewonnen. De Kasteelheren wonnen met 1-4 in Kralingen en verstevigen daarmee hun zesde plek op de ranglijst.

Sparta begon sterk aan de wedstrijd tegen de stadgenoot, en kreeg na drie minuten al een gigantische kans op de openingstreffer. Tobias Lauritsen kon inkoppen na een goede voorzet van Koki Saito. De kopbal werd echter knap gestopt door doelman Stijn van Gassel. Excelsior leek net beter in de wedstrijd te komen, totdat Redouan El Yaakoubi ongelukkig de bal in eigen doel werkte: 0-1. Op slag van rust kwam de thuisploeg via Couhaib Driouech op gelijke hoogte. De aanvaller, die kort daarvoor was ingevallen voor Marouane Azarkan, kon van dichtbij de 1-1 binnentikken.

Na rust nam Sparta al snel afstand van Excelsior, dat er verdedigend niet stabiel uitzag. Saito kon na 48 minuten simpel de 1-2 aantekenen, na goed doorkoppen van Lauritsen. Even later gooide de uitploeg de wedstrijd helemaal in het slot. Twee goede corners van Vito van Crooij bezorgde Sparta in korte tijd de 1-3 en 1-4. Lauritsen en Bart Vriends waren de doelpuntenmakers aan Spartaanse zijde.

Door de overwinning vergroot Sparta het gat met achtervolger FC Utrecht tot drie punten. Excelsior blijft steken op een vijftiende plek, twee punten boven de degradatiestreep.