Nieuws

'Flamengo stort ruim drie ton op bankrekening van verkeerde João Gomes'

'Flamengo stort ruim drie ton op bankrekening van verkeerde João Gomes'

05-03-2023 09:54

Flamengo heeft een flinke administratieve blunder ondergaan en ruim drie ton op de verkeerde bankrekening gestort. João Gomes vertrok naar Wolverhampton Wanderers en zou het bedrag van de Braziliaanse club krijgen, maar in plaats daarvan verscheen het bedrag op de rekening van een willekeurige naamgenoot.

Journalist Gabriel Reis en Globo melden dit. Gomes maakte eind januari de overstap van Flamengo naar Wolves en daar ontving de Braziliaanse club ongeveer 18 miljoen euro voor. Van dat bedrag ging twee procent naar de voetballer zelf. De volledige naam van João Gomes is João Victor Gomes da Silva, maar tijdens de storting werd het bedrag aan een naamgenoot overgemaakt die niets met de voetballerij te maken heeft.

Flamengo merkte de fout na vier dagen op en meldde zich bij de rechter. Inmiddels is het bedrag bevroren en wordt geëist dat het wordt terugbetaald. Gomes tekende tot 2028 bij Wolves en wist na 66 minuten speeltijd al te scoren voor de Premier League-club. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!