Nieuws

Groningen baalt van rode kaart tegen Feyenoord: 'Dat maakt het helemaal bizar'

Groningen baalt van rode kaart tegen Feyenoord: 'Dat maakt het helemaal bizar'

04-03-2023 23:49

Michael Verrips kan de beslissing van Joey Kooij om Isak Määttä met zijn tweede gele kaart het veld uit te sturen maar moeilijk begrijpen. FC Groningen verloor uiteindelijk met 1-0 bij Feyenoord.

"Het is in mijn optiek een hele slechte beslissing", aldus Verrips bij ESPN. "De bal is in, er is niet gefloten voor een overtreding of iets. Op dat moment probeert hij de bal weg te schieten en komt die tegen die jongen aan. Als het spel stil had gelegen was het een ander verhaal, maar nu was het spel gaande. Dan kan het nooit een gele kaart zijn."

Via Jahanbakhsh passeerde de bal de zijlijn, waarna de grensrechter voor een inworp voor Groningen vlagde nadat Määttä de bal tegen de Iraniër aan schoot. "Dat maakt het helemaal bizar", vervolgt Verrips. "Hij probeert de bal gewoon weg te schieten. Die bal is niet eens in de buurt van uit, dat kan nooit een gele kaart zijn! Ik snap ook niet dat de VAR niet heeft ingegrepen. Die VAR is er om spelers te beschermen, dat het geen rode kaart zou moeten zijn." De VAR kon echter niet ingrijpen, omdat het een gele kaart betrof.

Uiteindelijk verloor Groningen door een late treffer van Oussama Idrissi. "Dat is gewoon heel zuur", concludeerde Verrips.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!