Wedstrijdverslag

Bayern München mede dankzij De Ligt weer aan kop na nipte zege op VfB Stuttgart

Bayern München mede dankzij De Ligt weer aan kop na nipte zege op VfB Stuttgart

04-03-2023 20:24

Bayern München heeft mede dankzij Matthijs de Ligt de eerste plaats in de Bundesliga weer overgenomen van Borussia Dortmund. Der Rekordmeister won met 0-2 bij VfB Stuttgart.

Julian Nagelsmann koos ervoor om met De Ligt maar één van de drie Nederlanders op te stellen en die keuze pakte goed uit. Bayern begon goed aan het uitduel met Stuttgart, maar het was de thuisploeg die bijna op voorsprong kwam. De Ligt voorkwam met een flexibele redding op de achterlijn hoogstpersoonlijk dat de 1-0 binnenviel.

Bayern vervolgde daarna de jacht op de openingstreffer en nota bene De Ligt zorgde ervoor dat de Duitse grootmacht loon naar werken kreeg. De verdediger haalde van buiten de zestien uit en mede dankzij zwak optreden van Stuttgart-doelman Fabian Bredlow passeerde het schot de doellijn. Bayern ging zo met een 0-1 voorsprong rusten.

Na rust kwam de ploeg van Nagelsmann nauwelijks meer in de problemen. Eric Maxim Choupo-Moting verdubbelde na een uur de marge op aangeven van Thomas Müller. In de slotfase viel Ryan Gravenberch nog in en niet veel later werd het nog even spannend na een treffer van Juan Jose Perea, die De Ligt aftroefde in de lucht. Het bleef uiteindelijk bij 1-2. Daley Blind bleef de hele wedstrijd op de bank.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!