Nieuws

Heitinga looft piepjong Ajax-talent: 'Gewerkt met De Ligt, dit is ook zo'n jongen'

Heitinga looft piepjong Ajax-talent: 'Gewerkt met De Ligt, dit is ook zo'n jongen'

04-03-2023 19:56
1

Jorrel Hato timmert aan de weg bij Ajax en daar is John Heitinga maar wat blij mee. Het zestienjarige talent komt steeds meer in actie bij de Amsterdammers en mocht tegen De Graafschap (0-3) zijn basisdebuut maken in de KNVB beker.

Heitinga bestempeld Hato als 'een slimme speler'. "Een jongen die in evenwicht is", aldus de trainer van Ajax tegenover Ajax Life. "Hij kan ook als linker centrale verdediger uit de voeten. Misschien is dat nog wel zijn beste positie, maar spelen als back ligt hem ook."

"Jorrel is een jongen die constant met zijn ontwikkeling bezig is. Als je ziet hoe hij zich beweegt op het trainingsveld en in de kleedkamer...", gaat Heitinga verder. "Hij wil constant leren en beschikt over goede zelfreflectie."

"Ik heb in het verleden ook gewerkt met Timber en De Ligt", vergelijkt Heitinga de linksback, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Dit is ook zo'n jongen die zich niet snel gek laat maken. Leeftijd is maar een getalletje, hè."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!