Wedstrijdverslag

Ongekende comeback: Reiss Nelson behoedt Arsenal in slotseconden van puntverlies

Ongekende comeback: Reiss Nelson behoedt Arsenal in slotseconden van puntverlies

4 maart - 18:00 Laatste update: 18:05

Arsenal heeft zich in de slotseconden puntverlies bespaard. Niemand minder dan oud-Feyenoorder Reiss Nelson was de matchwinner in een knotsgek duel. Het werd 3-2 in het Emirates Stadium.

De supporters die de aftrap van het duel net niet hadden gehaald kwamen gelijk van een koude kermis thuis. Het was Bournemouth dat brutaal uit de startblokken schoot. Via Philip Billing lag de bal al binnen negen seconden in het net. Het doelpunt van de Deen was niet de snelste treffer ooit in de Premier League, die staat nog altijd op naam van Shane Long (zes seconden).

Arsenal wist gelijk dat het geen gemakkelijke middag zou worden en ging direct over op de aanval. The Gunners werden meerdere keren gevaarlijk via Martin Odegaard en Bukayo Saka, maar tot scoren kwamen ze niet. Ook Bournemouth liet nog een paar keer van zich horen met gevaarlijke counters, maar tot echt groot gevaar voor het doel van Aaron Ramsdale kwam het niet.

Na de rust bleef hetzelfde spelbeeld in stand, maar waren het weer de bezoekers die toesloegen. Het was oud-Feyenoorder Marcos Senesi die een goed aangesneden hoekschop tegen de touwen wist te koppen. Waar de druk er nu echt op kwam te staan bij Arsenal, werd die binnen een paar minuten toch weer wat verlicht. Na een gevecht in de Bournemouth-doelmond was het Thomas Partey die de aansluitingstreffer maakte.

Vervolgens bracht Mikel Arteta nog een oud-Feyenoorder binnen de lijnen. Reiss Nelson maakte zijn opwachting en was gelijk belangrijk voor de club uit Londen. De aanvaller gaf de voorzet waar Ben White de gelijkmaker uit scoorde. Een mooi moment voor hem persoonlijk, gezien het zijn eerste treffer in dienst van Arsenal was. In de laatste seconden was het dan toch nog raak voor Arsenal. De goed invallende Nelson schoot een bal buiten de zestien snoeihard binnen, waardoor de drie punten toch in Londen bleven.

Gezien de overwinning van Manchester City eerder op de dag verandert er niets in de Engelse top. Het verschil tussen de twee ploegen blijft vijf punten.

Overige uitslagen:

Aston Villa - Crystal Palace: 1-0
Brighton & Hove Albion: 4-0
Chelsea - Leeds United: 1-0
Wolverhampton Wanderers - Tottenham Hotspur: 1-0

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!