Nieuws

Blind over toekomst bij Bayern München: 'Bent en blijft voetballer, je wil spelen'

Blind over toekomst bij Bayern München: 'Bent en blijft voetballer, je wil spelen'

04-03-2023 16:30

Daley Blind speelt niet wekelijks bij Bayern München, maar heeft nog niet nagedacht over zijn toekomst. De voormalig speler van Ajax tekende afgelopen winter een contract tot aan het eind van dit seizoen.

Blind mocht twee weken geleden in de basis beginnen tegen Borussia Mönchengladbach, maar door een rode kaart van Dayot Upamecano verliep dat duel anders dan vooraf gedacht. Het was één van de sporadische kansen die de verdediger tot nu toe heeft gekregen.

"Elke voetballer wil minuten maken, dus ook ik", begint Blind in gesprek met Viaplay. De 99-voudig Oranje-international is daarnaast wel realistisch. "Ik weet in welke situatie ik hier ben gekomen. De minuten die ik heb gespeeld heb ik het goed gedaan en ik ga ervan uit dat als ik zo door ga op de trainingen dat er nog meer minuten gaan komen. Het is altijd teleurstellend wanneer je ernaast zit, maar in deze fase moet je er professioneel mee omgaan."

Het contract van Blind loopt komende zomer alweer af. Hoe ziet zijn toekomst in München eruit? "Ik wil er nog niet te veel over kwijt", vervolgt de verdediger, die zich voorlopig even op het voetbal richt. "Je bent en blijft voetballer en wil spelen. Richting het eind van het seizoen kijken we samen wat het gevoel is. We gaan dan evalueren en zien het aankomende zomer wel", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!