Wedstrijdverslag

Foden en Silva bezorgen Manchester City gemakkelijke middag tegen Newcastle United

Foden en Silva bezorgen Manchester City gemakkelijke middag tegen Newcastle United

04-03-2023 15:24

Manchester City heeft een belangrijke overwinning geboekt ten kosten van Newcastle United. The Citizens kwamen na rust even in de problemen, maar stelde de drie punten door goals van Phil Foden en Bernado Silva relatief gemakkelijk veilig: 2-0.

Het duel tussen City en Newcastle was er een tussen twee Nederlandse topverdedigers: Nathan Aké en Sven Botman – beiden aanwezig in de voorselectie van Oranje – stonden allebei in de basisploeg van respectievelijk City en Newcastle.

Het was de club uit Manchester die het spel in de openingsfase dicteerde. Binnen de minuut leken The Citizens al op voorsprong te komen door Ilkay Gündogan, maar zijn kopbal vloog over het doel van de van een schorsing teruggekeerde Nick Pope. Halverwege de eerste helft was het dan toch raak. Na een mooie solo maakte Foden de openingstreffer, iets waar Botman met zijn voetje geen verandering meer in kon brengen.

Na rust drong Newcastle wat aan, maar heel gevaarlijk werd de ploeg van Eddie Howe niet. Pep Guardiola bracht Silva in voor de wat ongelukkig spelende Kevin de Bruyne, wat hem gelijk windeieren legde. Koud in het veld zorgde de Portugees voor de eindstand.

Door de overwinning zet City de druk weer vol op koploper Arsenal. The Gunners komen later deze zaterdag in actie, thuis tegen AFC Bournemouth.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!