Nieuws

FC Den Bosch komt met statement na historische 13-0: 'We moeten van ver komen'

FC Den Bosch komt met statement na historische 13-0: 'We moeten van ver komen'

04-03-2023 13:20

FC Den Bosch is wakker geworden met een flinke kater na de 13-0 nederlaag tegen PEC Zwolle van afgelopen vrijdag. Tommie van Alphen – algemeen directeur van de club – is zaterdag met een statement gekomen.

Al na ruim een half uur spelen stond het 7-0 in het voordeel van PEC. "De nederlaag was FC Den Bosch onwaardig. Het team heeft niet laten zien wat van hen werd verwacht. Het hoe en waarom, alle details en gevolgen, analyseren we. En bovenal, hoe gaan we verder?", begint Van Alphen op de clubsite.

"Deze nederlaag moet verwerkt worden, de wonden gelikt, de frustraties uit de weg geruimd. Dus ja, we nemen kort de tijd om te reflecteren, maar vooral willen we de nasleep zo kort mogelijk houden. De grootste nederlagen zijn degenen die te lang blijven hangen", vervolgt de bestuurder, die het vizier op de toekomst richt. "Er is een plan voor de toekomst. Er is ook de overtuiging dat we met een aantal aanpassingen grote stappen kunnen zetten. En ja, heel eerlijk, we moeten van ver komen."

In Zwolle waren er liefst 400 supporters aanwezig, iets waar Van Alphen blij mee is. "De berichten die ik krijg van supporters dat zij er gewoon weer zullen zijn bij de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht, dat zij het team blijven steunen, dát is de energie die we nodig hebben. Vrijdag in Venlo komt de eerste herkansing om te laten zien wat we waard zijn, wie we zijn."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!