Nieuws

'Luuk de Jong was altijd geblesseerd als we een oefeninterland hadden, gek hè?'

'Luuk de Jong was altijd geblesseerd als we een oefeninterland hadden, gek hè?'

04-03-2023 12:43 Laatste update: 12:43

Wesley Sneijder deelt na het nieuws dat Luuk de Jong stopt als international een opvallende anekdote. Beide heren speelden een geruime tijd samen in het Nederlands elftal. Volgens Sneijder was De Jong vrijwel altijd geblesseerd wanneer er een oefeninterland op het programma stond, vooral onder bondscoach Danny Blind.

"Luuk zat al heel lang bij Oranje, ook in de periode dat ik er nog zat. Maar op een of andere manier, als we dan een oefeninterland hadden, dan was hij altijd geblesseerd", zo vertelt Sneijder aan tafel bij Veronica Offside. Hij vindt dat opmerkelijk. "Hij kwam gewoon niet. Waarom weet ik niet. Helemaal in de fase dat Danny Blind bondscoach was, kwam hij helemaal niet. Elke keer was hij dan bij het Nederlands elftal geblesseerd, en in het weekend daarop speelde hij weer bij zijn club. Vreemd hè?"

Hij merkt op dat Ronald Koeman verbaasd was, maar dat De Jong niet eens zoveel interlands had gespeeld in de elf jaren waarin hij voor Oranje uitkwam. "39 las ik. Hij is er klaar mee. Dat is dan duidelijk", zo besluit de recordinternational.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!