Nieuws

Van Nistelrooij heeft vertrouwen in Drommel: 'Dat vind ik belangrijke signalen'

Van Nistelrooij heeft vertrouwen in Drommel: 'Dat vind ik belangrijke signalen'

04-03-2023 10:34
1

Waar PSV dacht dat de blessureboeg langzamerhand weer leegliep, begint de ene na de andere speler zich met klachten te melden. Doelman Walter Benítez ligt voor een langere tijd uit de roulatie, waardoor trainer Ruud van Nistelrooij zijn vertrouwen uit richting Joël Drommel. In de competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk van aasntaande zondag kan hij bovendien niet beschikken over Mauro Júnior en is ook Guus Til nog een groot vraagteken.

Drommel stond in de kwartfinale van de beker tegen ADO Den Haag (3-1 winst) al onder de lat. "Eén keer kwam hij goed uit zijn goal en hij heeft een aantal keer de rust bewaard in het uitkomen en het neerzetten van zijn defensie. Dat vind ik belangrijke signalen voor een keeper die wat minder heeft gespeeld", zo wordt Van Nistelrooij geciteerd door De Telegraaf.

Hij uit zijn vertrouwen in de reservedoelman. "Ik ben ervan overtuigd dat hij er de komende weken zal staan voor het team." Bovendien ziet hij dat Drommel een goede ontwikkeling heeft doorgemaakt. "Hij is natuurlijk weer een jaar verder. Bij Sparta in de beker liet hij een bal los, maar daarop was zijn reactie heel stabiel. Dat was een geweldig signaal dat hij daarin stappen heeft gemaakt."

Bovendien kan de trainer van PSV niet beschikken over Sávio, Thorgan Hazard en Mauro Júnior. Ook het meespelen van Guus Til is nog allerminst onzeker. Tegen ADO Den Haag kampte hij met enkelklachten. Anwar El-Ghazi en Olivier Boscagli lijken daarentegen op de weg terug te zijn. "Olivier heeft donderdag een uur bij Jong PSV gespeeld en Anwar een half uur bij ons. Dat ziet er goed uit allemaal."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!