Reactie

Piepjonge Ajax-basisdebutant Hato (16) geen last van spanning: 'Ben bescheiden'

Piepjonge Ajax-basisdebutant Hato (16) geen last van spanning: 'Ben bescheiden'

04-03-2023 08:23

Jorrel Hato (16) debuteerde donderdagavond in de basis van Ajax 1. De talentvolle verdediger blijft ook na zeventig minuten in de hoofdmacht met zijn beide benen op de grond staan.

Zeventig minuten duurde het debuut van de linksback, die terug kon kijken op een prima optreden. "Ik vond het bijzonder, maar ben er rustig onder gebleven", vertelt Hato aan Ajax Life. "Nee, ik was niet echt gespannen", vervolgt hij. Waar Ajacieden normaliter de nodige bravoure tonen, blijft de vleugelverdediger rustig. "Ik ben heel nuchter en bescheiden."

Volgens Hato doet hij zijn voordeel met die houding. "Ik vind het juist een goede eigenschap van mij." Over zijn persoonlijke doelstellingen laat de jongeling geen gras groeien. "Ik wil basisspeler worden in Ajax 1. Daarvoor moet ik mijn best blijven doen. Dan komt het vanzelf." De geboren Rotterdammer ligt tot medio 2025 vast bij de hoofdstedelingen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!