Transfernieuws

Xavi verwacht contractverlenging: 'Barça is de beste club ter wereld'

Xavi verwacht contractverlenging: 'Barça is de beste club ter wereld'

01-01-2022 20:39

FC Barcelona gaat maandag weer in gesprek met Ousmane Dembélé over een nieuw contract. Dat stelt Xavi, die hoopt dat de Franse aanvaller ook volgend seizoen in Camp Nou te bewonderen is.

"We staan er duidelijk in, het is aan de gang", zo vertelt Xavi aan de aanwezige journalisten tijdens de persconferentie voor de wedstrijd tegen RCD Mallorca van zondagavond. "Het is nog niet voorbij. We hebben afgesproken opnieuw om de tafel te gaan." Verschillende Spaanse media maken melding dat de gesprekken aanstaande maandag op het programma staan.

"Het onderhandelen met zaakwaarnemers is moeilijk", aldus Xavi. "Ik ben optimistisch en hoop dat Dembélé hier zal blijven. Er ligt een fantastisch voorstel, tijdens onderhandelingen is het altijd 'touwtrekken'." De Barcelona-trainer heeft geprobeerd om Dembélé te overtuigen. "Ik denk niet dat hij op een andere plek gelukkiger gaat zijn dan hier. Barça is de beste club ter wereld, het sportieve traject is belangrijker dan geld. Dat heb ik hem laten weten. Ik heb goede hoop", sluit Xavi af.

Barcelona speelt zondag op Mallorca. De wedstrijd in het Iberostar Estadi begint om 21.00 uur.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!