Opinie

Vellios na snelste KKD-hattrick ooit bij 13-0 zege: 'Er kon niets beter'

Vellios na snelste KKD-hattrick ooit bij 13-0 zege: 'Er kon niets beter'

04-03-2023 07:34

PEC Zwolle-aanvaller Apostolos Vellios was bij de ongekende veegpartij tegen FC Den Bosch (13-0) goed voor liefst vier treffers. De uitblinker spreekt over 'de beste wedstrijd uit zijn leven', maar staat tegelijkertijd stil bij de slachtoffers van de grote treinramp in zijn vaderland Griekenland.

De Blauwvingers beleefden volgens Vellios een perfecte avond. "Er kon niets beter", stelt hij bij ESPN. "Het was één van mijn beste wedstrijden ooit uit mijn carrière." Na elf minuten en 22 seconden had Vellios een hattrick op zijn naam staan. Een primeur: nooit eerder maakte een speler sneller drie doelpunten in een Keuken Kampioen Divisie-duel. "Dat wist ik niet", lacht Vellios. "Aan het eind zijn het gewoon drie punten en is het een belangrijke zege. Hopelijk gaan we zo verder.

Toch overheerst mineur bij de Griek. "De laatste dagen heb ik elke tien minuten al het nieuws gelezen", doelt Vellios op de treinramp van woensdag waarbij 57 mensen in Griekenland om het leven kwamen. "Het was erg speciaal vanavond (vrijdag, red.), elk doelpunt was voor hen. Het is één grote tragedie, ik heb geen woorden om het te omschrijven."

Collega-aanvaller Lennart Thy werd juist op de bank geposteerd door trainer Dick Schreuder. "Ik was zeker niet blij met de beslissing van de trainer, maar dat heb je te accepteren", zegt de Duitser tegen dezelfde betaalzender. "We hebben als team één doel samen. Iedereen heeft vol gas gegeven en we maken het hen heel moeilijk. Elk schot was een goal."

Thy was zelf goed voor een hattrick na zijn entree in de tweede helft. "Ik maak drie goals met mijn hoofd, dat was ook wel een beetje raar", besluit hij met een knipoog.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!