Opinie

Cillessen slaat terug: 'Zuurste is dat ik me er niet tegen kan verdedigen'

Cillessen slaat terug: 'Zuurste is dat ik me er niet tegen kan verdedigen'

04-03-2023 07:15

De negatieve geluiden rondom Jasper Cillessen na het mislopen van een plek in de WK-selectie, zijn hard aangekomen bij de huidig NEC-doelman. De keeper werd door bondscoach Louis van Gaal gepasseerd voor het eindtoernooi in Qatar, mede doordat hij zich niet zou kunnen schikken in een rol op het tweede plan. Onzin volgens Cillessen zelf, die uithaalt naar analytici op tv.

Vrijdag maakte Ronald Koeman zijn voorselectie voor Oranje bekend en de Groesbeker vond zichzelf na zijn veelbesproken absentie in november en december weer terug op de lijst. Of hij nog altijd boos is op oud-bondscoach Louis van Gaal? "Ik heb dit afgesloten", begint Cillessen bij De Telegraaf. "Afgelopen maandag heeft hij zijn afscheid gehad, zag ik."

Nadat duidelijk werd dat de NEC-sluitpost het WK niet ging meemaken, staken er geluiden op dat hij een lastige jongen zou zijn als reservespeler. "Ik kan er wel een welles-nietes-spelletje van maken, maar dat win ik toch niet. Helaas is het een tendens dat analisten op tv steeds verder gaan om maar spraakmakend te willen zijn. Het meest zure daarvan vond ik dat ik me er niet tegen kon verdedigen. De mensen met wie ik direct werk of heb gewerkt, weten wel beter."

Uiteindelijk hielpen de 6-1 thuisoverwinning op RKC twee dagen na de selectiebekendmaking, een vakantie in Valencia en gesprekken met mental coach Marco Hoogerland, hem verder. Twijfelen dat het bij 63 interlands blijft, deed Cillessen geen moment. "Op het moment dat Patrick Lodewijks hier in januari, de week voor het duel met Vitesse, op bezoek kwam, heb ik direct gezegd dat ik altijd beschikbaar ben voor Oranje. Het is aan de nieuwe bondscoach en de keeperstrainer wat ze daarmee doen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!