Nieuws

Schreuder meedogenloos na waanzinnige recordzege: 'Dan moet je het ook afmaken'

Schreuder meedogenloos na waanzinnige recordzege: 'Dan moet je het ook afmaken'

04-03-2023 10:46

PEC Zwolle-trainer Dick Schreuder is blij met de 13-0 overwinning op FC Den Bosch, maar blijft met beide benen op de grond staan. De oefenmeester zag nog de nodige verbeterpunten bij zijn ploeg en weet dat ook deze overwinning 'slechts' drie punten oplevert.

Schreuder meldde zich na afloop van de verrassende wedstrijd bij ESPN. "Natuurlijk geniet je van een ploeg die dynamisch is en doorbeweegt en de goals hier en daar gelukkig mee krijgt. Na de 7-0 werd het even wat minder, maar in de rust hebben we afgesproken dat dit de avond was om het doelsaldo te verhogen en de nul houden. Met alle respect voor de tegenstander, wanneer je tegenstander ligt moet je hier ook in doorgaan en het afmaken. Dat hoort er nu eenmaal bij, net als het doelsaldo."

De trainer blijft ondanks de monsteruitslag kritisch op zijn ploeg. "Hier en daar hadden we dat nog beter kunnen doen, maar ik denk dat ik met trots naar de groep kijk hoe ze ook in de tweede helft zijn doorgegaan. De invallers hebben daar ook aan meegewerkt. Uiteindelijk weten alle spelers hier dat ze bijna allemaal kunnen spelen. Als je aan de beurt komt, moet je het laten zien, dat geldt ook voor Lennart (Thy, red.) en Vellios (Apostolos, red.). Het doel is dat we promoveren, dat weet iedereen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!