Nieuws

'Weghorst is wel een pinchhitter, maar geen echte kopper zoals Luuk de Jong'

'Weghorst is wel een pinchhitter, maar geen echte kopper zoals Luuk de Jong'

03-03-2023 20:29

Wim Kieft denkt dat het plotse vertrek van Luuk de Jong bij het Nederlands elftal wel eens voor problemen kan zorgen. De spits van PSV is volgens de oud-voetballer de enige speler die met het hoofd wedstrijden kan openbreken en beslissen.

Kieft bespreekt in zijn column voor De Telegraaf de voorselectie van bondscoach Ronald Koeman, die vrijdag werd vrijgegeven. De oud-spits denkt dat Koeman de juiste keuze is geweest om het stokje weer van Louis van Gaal over te nemen. 'Deze bondscoach is anders, vooral rustiger. En hij weet dondersgoed hoe het in de top allemaal in elkaar steekt. Bij Koeman is alle aandacht gericht op het veld. Dat hij capabel is, heeft hij bovendien al in zijn vorige periode bewezen. Wat me van die tijd in het bijzonder is bijgebleven, is zijn goede klik met de spelersgroep.'

Luuk de Jong maakte vrijdagochtend zijn definitieve vertrek bij Oranje bekend. Voor Koeman zorgde dat voor een onaangename verrassing. Kieft denkt ook dat het ontbreken van de PSV-spits lastig kan worden. 'Hij is nooit uitgegroeid tot basisspeler maar hij is wel een goede pinchhitter. Wout Weghorst is meer van het trekken en sleuren en omdat hij lang is, wordt hij ook gezien als een wapen voorin. Maar Weghorst is geen uitzonderlijk goede kopper, De Jong wél. En die heb je in een slotfase soms nodig', besluit Kieft.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!