Nieuws

Berghuis reageert nogmaals op pikante transfer: 'Was voor beide partijen goed'

Berghuis reageert nogmaals op pikante transfer: 'Was voor beide partijen goed'

03-03-2023 19:27

Steven Berghuis denkt dat zijn overstap van Feyenoord naar Ajax voor beide partijen goede dingen hebben opgeleverd. De middenvelder annex aanvaller erkent dat iedereen hem die transfer in dank afnam, maar vertelt ook een geweldige tijd te hebben gehad in Rotterdam. Vrijdagmiddag werd hij uitgeroepen tot Speler van de Maand in de Eredivisie.

"Ik heb daar een geweldige tijd gehad", zo vertelt Berghuis tegen ESPN. "De stap die ik heb gemaakt, is me niet in dank afgenomen. Dat snap ik. Ik heb daar wel echt genoten en alles gegeven. Ik denk dat ik mijn beste jaren bij Feyenoord heb gespendeerd, vanaf mijn 24ste tot mijn 29ste. Op een gegeven moment was het voor mij tijd om te gaan."

Hij ziet het als een win-winsituatie voor alle drie de partijen. "Met het geld dat ik heb opgeleverd hebben ze Fredrik Aursnes en Gernot Trauner kunnen halen. Ik ben heel erg blij met mijn keuze. Alles wat ik met Ajax wilde bereiken is uitgekomen: Champions League spelen, kampioen worden en meegaan naar het WK. Zo had ik dat uitgestippeld."

Berghuis vormt momenteel samen met Mohammed Kudus een tandem bij Ajax. "Hoe onvoorspelbaarder de wedstrijd of aanval is, hoe beter hij wordt", zo uit hij zijn complimenten richting de Ghanees. "Onze samenwerking is goed, maar het kan nog wel beter, denk ik. Ik denk dat we nog meer naar elkaar kunnen kijken en ruimtes voor elkaar kunnen maken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!