Nieuws

Bijna fitte Willems begint in de basis: 'Hij zit aan de bovenkant van onze groep'

Bijna fitte Willems begint in de basis: 'Hij zit aan de bovenkant van onze groep'

3 maart - 17:48 Laatste update: 17:52

Jetro Willems mag zich gaan opmaken voor zijn basisdebuut voor FC Groningen. De voormalig Oranje-international speelde in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Excelsior (3-0) al een helft mee. Trainer Dennis van der Ree is van plan om hem zaterdagavond tegen Feyenoord vanaf de start te laten spelen.

"Hij zou misschien langer dan een helft kunnen spelen, dus daarom gaan we met hem starten", aldus Van der Ree, geciteerd door RTV Noord. "Willems is ervaren en daar is hij ook heel nadrukkelijk mee bezig qua coaching. Aan de bal is hij heel stabiel, ziet het spel goed en is technisch vaardig. In het lopen is hij nog niet topfit, maar daar maakt hij stappen in. Een topfitte Jetro zit aan de bovenkant van onze groep", zo klinkt het. De 28-jarige Willems werd geboren in Rotterdam en maakt dus in De Kuip zijn echte rentree in de Eredivisie.

Hij verkeerde de afgelopen maanden zonder club na een mislukt avontuur bij het Duitse Greuther Fürth. Groningen kon hem daardoor transfervrij oppikken. De Trots van het Noorden verkeert eigenlijk het gehele seizoen al in degradatienood. Ze staan op de een-na-laatste plaats, maar de weg omhoog lijkt enigszins ingeslagen. In de laatste twee wedstrijden werden vier punten gehaald. Het gat met de veilige vijftiende plaats bedraagt drie punten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s