Nieuws

Dubbele dag voor Van de Ven: geen Oranje-oproep, wel ander goed nieuws

Dubbele dag voor Van de Ven: geen Oranje-oproep, wel ander goed nieuws

03-03-2023 17:29

Het is zonder twijfel een dag met wisselende emoties voor Micky van de Ven. Aan het begin van de middag vernam de centrumverdediger van VfL Wolfsburg dat hij niet was opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. Een paar uur later maakt hij zijn contractverlenging bekend bij de subtopper in de Duitse Bundesliga.

Zo ligt Van de Ven in ieder geval tot medio 2027 vast bij Wolfsburg. Daarmee tekende hij voor twee extra jaren. In 2021 maakte 21-jarige de overstap van FC Volendam naar Duitsland. In zijn eerste seizoen kwam hij tot slechts vijf officiële wedstrijden, maar een jaar later is hij onomstreden. Van de Ven staat standaard in de centrumverdediging van trainer Niko Kovac en wist ook al een keer het net te vinden.

Een dubbele dag dus, want eerder op de dag maakte Koeman bekend de diensten van Van de Ven voorlopig niet nodig te hebben. Dat is niet heel gek, want op zijn positie bulkt het van de kwaliteit. Met aanvoerder Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij, Nathan Aké, Jurriën Timber en Sven Botman kan hij rekenen op geduchte concurrenten. Hij maakte onder bondscoach Louis van Gaal nog wel deel uit van de voorselectie voor het WK in Qatar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!