Nieuws

Slot niet verrast door Oranje-selectie: 'Zes maanden geleden niet durven dromen'

Slot niet verrast door Oranje-selectie: 'Zes maanden geleden niet durven dromen'

03-03-2023 14:36

Arne Slot heeft ingetogen gereageerd op de uitverkiezing van Quilindschy Hartman, Lutsharel Geertruida en Mats Wieffer in de voorselectie van Oranje. Het Feyenoord-trio werd vrijdag blij verrast door bondscoach Ronald Koeman.

Voor Geertuida is het niet de eerste keer dat hij bij de voorselectie van het Nederlands elftal zit, maar voor Hartman en Wieffer wel. Het laatstgenoemde duo speelt nog niet al te lang een grote rol in de hoofdmacht van Feyenoord, maar heeft zich nu al in de kijker gespeeld van Koeman.

"Het gaat zeker snel. Ik heb ze gefeliciteerd tijdens de lunch", begint Slot tijdens een persmoment. "Ze hebben nog niet overdreven veel wedstrijden in de hoofdmacht van Feyenoord gespeeld. Het is een mooie stap voor hen, daar hadden ze zes maanden geleden niet van durven dromen."

Slot is niet verrast dat het trio is opgenomen, maar is tegelijk ook realistisch. "Ronald gaf twee weken geleden aan dat hij een grote voorselectie voor ogen heeft. Dan is het niet raar dat drie Nederlandse jongens die heel goed presteren bij ons bij die groep zitten", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!