Nieuws

Koeman verbaasd na Oranje-boodschap De Jong: 'Heb begrip voor zijn uitleg'

Koeman verbaasd na Oranje-boodschap De Jong: 'Heb begrip voor zijn uitleg'

03-03-2023 12:14 Laatste update: 12:46

Luuk de Jong heeft vrijdagmiddag bekendgemaakt te stoppen als international van het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman zag het besluit van zijn voormalig pupil niet aankomen. 

"Ik was enigszins verrast toen Luuk mij donderdag belde met het nieuws dat hij niet langer beschikbaar was voor het Nederlands elftal", reageert Koeman op de kanalen van de KNVB. De spits kondigde aan dat hij de komende jaren de focus wil leggen op PSV. "Maar ik heb begrip voor zijn uitleg dat hij zich honderd procent wil concentreren op PSV."

Koeman laat doorschemeren dat De Jong, mocht hij niet zijn gestopt, onderdeel had uitgemaakt van de voorselectie van het Nederlands elftal. "We gaan hem missen. Zowel in het veld, als buiten de lijnen." De voorselectie van Oranje wordt vrijdag bekend. De Jong zal daar dus geen onderdeel van uitmaken. 

Koeman had De Jong zowel bij Oranje tijdens zijn eerste dienstverband, als bij FC Barcelona onder zijn hoede. 

@voetbalnieuwsvn Had jij De Jong nog langer in Oranje willen zien?🦁 #dejong #nederlandselftal #oranje #psv #psveindhoven #voetbal #voetbaltok #voetbalnieuws #vj #vjp #voorjou #voorjoupagina #brechtversluis #PasstheGreatness ♬ G.A.B - Official Sound Studio

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!