Nieuws

Van Nistelrooij 'smult' van goal van Sangaré: 'Moet je niet op je hoofd krijgen'

Van Nistelrooij 'smult' van goal van Sangaré: 'Moet je niet op je hoofd krijgen'

03-03-2023 07:32

Ruud van Nistelrooij genoot van de treffer van Ibrahim Sangaré tegen ADO Den Haag. De middenvelder van PSV schoot de bal vanuit de tweede lijn met liefst 170 km/u tegen de touwen.

Nadat Johan Bakayoko en Guus Til PSV al snel op een 2-0 voorsprong hadden gezet, was het wachten op de derde Eindhovense treffer. Die kwam er ook, en hoe: Sangaré liet het Philips Stadion opveren met een pracht van een treffer.

"Het was al een mooie aanval met Van Aanholt en De Jong, maar hoe hij die binnen schiet...", begon een zichtbaar genietende Van Nistelrooij in gesprek met ESPN. "Dit is de ontwikkeling die hij doormaakt. Dit is smullen geblazen. Echt een wereldgoal."

"Als je zo hard en zo precies in de kruising kan trappen... Dan komt kracht en techniek perfect bij elkaar. Echt een geweldige goal", vervolgt Van Nistelrooij, die om meerdere redenen blij is dat de bal niet over ging. "Die bal moet je echt niet op je hoofd krijgen. Dan gaat het niet lekker. Prachtige goal", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!