Nieuws

Heitinga hoopt op aanblijven van Ajax-routinier: 'Ga ervan uit dat het rond komt'

Heitinga hoopt op aanblijven van Ajax-routinier: 'Ga ervan uit dat het rond komt'

03-03-2023 07:16

John Heitinga hoopt er op dat Remko Pasveer zijn contract verlengt bij Ajax. De 39-jarige doelman heeft een aanbod gekregen om nog even in Amsterdam te blijven.

Afgelopen week kwam naar buiten dat Ajax het contract van Pasveer graag met één jaar wil verlengen. De ervaren doelman raakte zijn basisplaats kwijt aan de in de winter gearriveerde Gerónimo Rulli, maar kan met zijn ervaring een belangrijke rol spelen als tweede doelman.

"Remko is een belangrijke speler bij ons", begint Heitinga na afloop van de met 0-3 gewonnen wedstrijd tegen De Graafschap, geciteerd door AjaxShowtime. Pasveer stond weer eens in de basis. "Niet alleen als tweede doelman, maar zeker ook in de kleedkamer en op het veld. Hij is een hele positieve jongen, die heel hard werkt. Hij is een top prof en die jongen willen we er graag bijhouden. Ik ga er absoluut vanuit dat dat rond gaat komen", klinkt het.

Hoe Pasveer tegen de situatie aankijkt, is niet bekend. De doelman ging afgelopen winter nog met Oranje naar het WK in Qatar onder bondscoach Louis van Gaal. Of de nieuwe bondscoach Ronald Koeman het ook nog in hem ziet zitten, zal blijken. De voorselectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar deze vrijdag bekend gemaakt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!