Nieuws

Hato niet zenuwachtig bij Ajax-basisdebuut: 'Tadic en Klaassen zijn met me bezig'

Hato niet zenuwachtig bij Ajax-basisdebuut: 'Tadic en Klaassen zijn met me bezig'

03-03-2023 06:49 Laatste update: 06:59

Jorrel Hato heeft zijn eerste wedstrijd als basisspeler van Ajax achter de rug. De pas 16-jarige verdediger hoopt op meer dit seizoen.

Hato was de linksback van Ajax in de met 0-3 gewonnen wedstrijd tegen De Graafschap in de kwartfinale van de KNVB-beker. Het was de zesde keer dat de piepjonge verdediger in actie kwam voor de Amsterdammers, maar nu voor het eerst in de basis.

"Ik was niet eens zenuwachtig", begon Hato na afloop van het duel tegenover De Telegraaf. De Nederlander kreeg precies geteld één dag om zich voor te bereiden op wat er komen ging. "Hij (John Heitinga, red. ) vertelde het me woensdag. Ik heb nog kaarten geregeld voor mijn vader, broer en twee vrienden. Zij waren er bij in het stadion."

"Het ging best lekker. Maar ik was niet zenuwachtig. Ik moet er gewoon staan als ik een kans krijg", vervolgt Hato, die in de voetsporen treedt van jonge Ajax-debutanten als Ryan Gravenberch en Clarence Seedorf. Of hij dit seizoen al basisspeler kan worden? "Dat weet ik niet. Maar ik blijf wel mijn best doen. Het is ook mooi dat iedereen me wil helpen. Spelers als Dusan Tadic en Davy Klaassen zijn echt met me bezig", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!